Cryptoboss

Cryptoboss is een combinatie van hardware en software die is afgestemd op gebruikers die privacy en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. De Cryptoboss Stealth USB-stick is vervaardigd uit geanodiseerd aluminium uit de luchtvaartindustrie en kan krachten tot maar liefst 40 G doorstaan. Daarnaast is de stick voorzien van schokdempende middelen en waterdicht tot een diepte van 200 meter.

Gebruik

U gebruikt Cryptoboss door de stick in een van de USB-aansluitingen in uw computer te steken. De computer wordt vervolgens opgestart in de beveiligde omgeving van Cryptoboss en maakt geen gebruik van de harde schijf. Handelingen die u verricht vanuit de Cryptoboss hebben geen enkele invloed op de computer die u gebruikt. Wanneer u het besturingssysteem afsluit en u verwijdert de stick vervolgens uit uw computer, is het achteraf onmogelijk te achterhalen wat voor werkzaamheden u heeft verricht. Uw data blijft veilig opgeslagen op de Cryptoboss, met een wachtwoord dat door u zelf (de gebruiker) wordt gekozen. U kunt uw werk dus overal met u meenemen en op een andere computer voortzetten.

Encryptie

Cryptoboss maakt gebruik van zeer geavanceerde encryptie die het onmogelijk maakt voor derden om uw data te achterhalen. Tevens is er een tijdslot ingebouwd waardoor een ‘brute-force’ aanval compleet nutteloos is. Iedere Cryptoboss wordt geleverd met een unieke masterkey die naar wens kan worden aangepast door middel van de meegeleverde re-encryption stick. Er is geen enkele Cryptoboss stick met dezelfde masterkey als de uwe.

Software

Cryptoboss wordt geleverd met software die speciaal is afgestemd op privacy. Standaard kan er gebruik worden gemaakt van onze TorGuard VPN. U hoeft hiervoor geen maandelijks bedrag te betalen. De TorGuard VPN zorgt ervoor dat alle handelingen die u op internet verricht volledig anoniem zijn en er wordt geen geschiedenis of logbestand bijgehouden van bijvoorbeeld de websites die u bezoekt of de berichten die u verstuurt. Er zijn VPN servers beschikbaar in bijna alle landen van de wereld. U kunt hiervan naar wens onbeperkt gebruik van maken.

Wij rusten iedere Cryptoboss Stealth USB-stick uit met een office-pakket, boekhoudprogramma, webbrowser, e-mail programma en een fotobewerkingssuite. Tevens wordt er volledig werkende PGP-software meegeleverd waarin u zelf prive-sleutels kunt genereren en in combinatie met het e-mail programma versleuteld e-mails kunt versturen en ontvangen. Deze sleutels worden uitsluitend op uw Cryptoboss stick opgeslagen en werken alleen in combinatie met het door u gekozen wachtwoord. Er is ook een programma aanwezig waarmee u versleutelde berichten kunt versturen en ontvangen met andere gebruikers.

Voordelen

Het grote voordeel van Cryptoboss ten opzichte van anderen is dat wij een combinatie van hardware en software leveren die meteen klaar is voor gebruik. Andere op privacy gerichte besturingssystemen moeten eerst door de gebruiker worden gedownload en op een zeer omslachtige manier worden geïnstalleerd op een USB-stick. De Cryptoboss is veel gebruiksvriendelijker en eigenlijk door iedereen te gebruiken vanuit de doos.